Skip to content

Samskaping på tvers av landegrenser

Lokalt pilotprosjekt på trappene

ANDRE FASE

EU-prosjektet EmpowerUs går nå inn i sitt andre prosjektår hvor fokuset rettes mot samskaping både nasjonalt og internasjonalt.

I prosjektets andre og tredje år vil de seks nasjonale prosjektgruppene jobbe med å utvikle et pilotprosjekt som skal bidra til å styrke havfolks muligheter til å tilegne seg kapasitet til å mobilisere ressurser og institusjoner for å nå sine mål.

Pilotprosjektene utarbeides nasjonalt i samarbeid med de seks kystsamfunnene, og skal søke å imøtekomme utfordringer som kystsamfunnene selv har definert.

 

GENERALFORSAMLING

Foto: Ida Jørgensen | Konsortium

Samskaping og synergieffekter sto på agendaen da hele 34 representanter fra prosjektets konsortium samlet til generalforsamling i Belfast 11.-15.september.

Workshops, Pilot, Digital Twin, Ocean Literacy, Nature-Bases Solutions, Tailored Empowerment Program and Tools, Transition Mechanisms Evaluation Framework, Eklipse-request, leaving-no-one-behind-policy, var blant leveransene som prosjektet sammen skal utvikle og implementere i ulike kystsamfunnene.

 

TRANSITIONAL COASTAL LABS

Foto: Ida Jørgensen | Presentasjon av den norske TCLen

Kunnskapsparken Helgeland er fasilitator for det norske utviklingslaboratoriet (transitional coastal lab / TCL). Og jobber sammen med forskere fra Nordlandsforskning med det norske caset som er lokalisert på Træna.

Prosjektleder Ida Jørgensen fra Kunnskapsparken Helgeland presenterte de norske utfordringene og mulighetene for konsortiet, slik at de får bedre innsikt i den norske konteksten, samt kystsamfunnet på Træna sine ønsker og behov.

 

STUDIETUR

Foto: Ida Jørgensen | Studietur i Belfast

De nasjonale kontekstene i hver TCL er både sammenfallende og ulik på hvert sitt fokusområde. En viktig del av arbeidet i prosjektet er knyttet til å forstå de lokale kontekstene i kystsamfunnene slik at prosjektet kan synliggjøre disse ovenfor EU. Konsortiet dro derfor på studietur i Belfast og fikk presentert den irske konteksten fra prosjektets akademiske representanten fra QUB.

 

DET NORSKE CASET

Foto: Ida Jørgensen | Det norske teamet fra KPH og NRI

Det norske teamet er nå i gang med planleggingen av en workshop på Træna. Under workshopen, som avholdes i midten av november, skal lokalbefolkningen utarbeide de endelige forslagene til pilot sammen med prosjektgruppa. Det endelige pilotprosjektet lanseres våren 2024.

 

Lær mer på prosjektets hjemmeside

 

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.