Design thinking er etterspurt kompetanse når det gjelder å jobbe innovativt for å kunne tilby nye og forbedrede tjenester og helhetlige brukeropplevelser. Vi er så heldige at Bouvet kommer med to dyktige kursledere til Mo i Rana!
Dato og klokkeslett: Onsdag 31. mai og torsdag 1. juni 2023
Design thinking er et tankesett, en verktøykasse og en prosess for å komme frem til bedre ideer og løsninger. Den brukes ofte for å utforske og eksperimentere med muligheter, og er utviklet for å løse komplekse problemstillinger med brukeren i fokus. Det kan være utvikling av nye og/eller bedre tjenester, helhetlige opplevelser, prosesser, strategier e.l.
Metoden er utviklet for å løse komplekse problemstillinger som kjennetegnes av en helhetlig tilnærmelse med identifisering av behov, samskaping, involvering, åpenhet og testing; alltid med brukeren i sentrum.
Praktisk kurs
På dette kurset legger vi særlig vekt på det praktiske perspektivet – hvordan bruke det du lærer inn i din egen arbeidshverdag. Du får innblikk i både teori og metodikk – men det viktigste er at du lærer gjennom å bruke verktøyene og aktivt jobbe med prosessen.
- Grunnleggende og praktisk forståelse for design thinking og de ulike fasene. Fokus på å forstå tankesettet, prosessen og grunnleggende verktøy
- Bedre forståelse for hvordan design thinking kan brukes for å løse komplekse problemstillinger – og hjelpe deg til å tenke nytt
- Hvordan bruke design thinking til å løse problemstillinger knyttet til forskjellige utviklingsoppgaver
- Praktisk innføring og opplæring i relevante verktøy
- Utvikle ferdigheter til å gjennomføre design-thinking-prosesser og vurdere hensiktsmessige bruk av faser, verktøy og metoder for eksperimentering
- Matnyttige tips og triks basert på erfaring fra ulike prosjekter
Hvem passer kurset for?
Kurset passer for deg som ønsker å få en bedre forståelse av hva design thinking er, og hvordan det kan brukes i praksis. Du kan være prosjektleder, designer, ingeniør, fagekspert, teknolog, leder, uansett hvilken sektor du jobber i, det være seg kommunal, stat, fylke, helse, it, infrastruktur etc.
Gjennomføring av kurset
Kurset er en dynamisk blanding av korte moduler av teori, praktiske øvelser med case, gruppeoppgaver og refleksjon som sikrer god læring. I små grupper vil deltagerne jobbe med praktiske case gjennom de ulike fasene fra brukerbehov som gir innsikt, definere kjernen i problemstillingen, generere ideer og lage prototyper for testing. Det vil bli lagt inn jevnlige pauser underveis.
Dokumentasjon: Kursmateriell i et klikkbart PDF-dokument med linker til kilder og utdypende informasjon. Maler og beskrivelse av de ulike verktøyene.
Verktøykasse: I løpet av kurset vil deltagerne lære og praktisere grunnleggende verktøy for hver fase som de kan bruke i eget arbeid.
Kurset gjennomføres fysisk i kursrom to påfølgende dager, fra kl. 09:00 – 15:30 begge dager. Det jobbes med praktiske øvelser med case i grupper.
Program for kurset
Du finner program for de to dagene på Bouvet sine nettsider HER
Påmelding til prosjektleder i Kunnskapsparken Helgeland:
«Veldig gode kursholdere. De var begge engasjerte, og det smittet over på deltakerne. Informasjonsmengden og tempoet kurset gikk frem i var fin, og det var fint med mye eksempler som satte informasjonen man gikk i en kontekst. Fint med case fra virkeligheten som siste del av programmet. Takk for fint kurs! :)»